جوان آنلاین: همواره از سردار شهید عبدالرضا موسوی به عنوان یکی از شهدای سادات یاد میشود، اما چندی پیش که گفتوگویی با حسن آذرینیا همرزم شهید موسوی انجام دادیم، او میگفت از خود شهید موسوی شنیده است که ایشان از سادات نیستند. آذرینیا خاطرهای را از شهید موسوی تعریف کرد که نشان میدهد خود این شهید بزرگوار تأکید داشت تا در نامه نگاریها از این اشتباه جلوگیری شود.
همرزم شهید میگوید: من با شهید موسوی از زمان حضور ایشان در کمیته و سپس سپاه خرمشهر آشنا شدم. از آن زمان به بعد تقریباً همه جا با هم بودیم. ایشان فرمانده و من هم نیرویش بودم. تا زمان سقوط خرمشهر فکر میکردم که موسوی از سادات است، اما بعد اتفاقی افتاد که متوجه شدم اشتباه میکردم.
وی ادامه میدهد: بعد از سقوط خرمشهر، باقیمانده مدافعان خرمشهر به آبادان رفتند. با عبور از کارون به آن سوی شط رفتیم. حتماً میدانید که بین خرمشهر و آبادان فاصلهای نیست. آن سوی کارون دوباره بچهها ساماندهی شدند و سپاه خرمشهر را مجدد راه انداختیم و کارها را سر و سامان دادیم.
وی میافزاید: در همین زمان بود که شهید جهان آرا سخن معروفش در مورد خرمشهر را گفت که «بچهها اگر شهر سقوط کرد دوباره آن را پس میگیریم، مراقب باشید ایمان مان سقوط نکند.»
آذرینیا با بیان اینکه پس از سقوط خرمشهر شهید موسوی با حفظ سمت به عنوان جانشین سپاه این شهر، مسئول بسیج خرمشهر هم شده بود، بیان میدارد: آن زمان تصمیم بر این شد که موسوی مسئولیت بسیج را برعهده بگیرد. من هم پرسنلی بسیج شدم و توأمان کارهای مربوط به اعزام نیروها به جبهه را انجام میدادم.
وی ادامه میدهد: از این زمان به بعد دیگر ارتباطم با شهید موسوی نزدیکتر هم شده بود. چون او فرمانده بسیج بود و من هم مسئول پرسنلی. نامه نگاریهایی به صورت اداری بین ما برقرار بود. من همیشه زیر نامهها از ایشان به عنوان «برادر سید عبدالرضا موسوی» یاد میکردم.
همرزم شهید اظهار میدارد: یکبار که در نامهای از شهید موسوی به عنوان سید یاد کردم، ایشان در همان ساختمانی حضور داشت که من هم بودم. دعوتم کرد تا به اتاقش بروم. رفتم و آنجا به من گفت حسن! من سید نیستم! با تعجب پرسیدم شما نام فامیلیتان موسوی است چطور سید نیستید؟ لبخندی زد و گفت فامیل اصلیمان عبدالخانی است، اما، چون پدرم به سادات علاقه داشت و نام موسوی را میپسندید، بعدها نام فامیلمان را تغییر داد و موسوی شدیم. وگرنه نام فامیل اصلیمان عبدالخانی بود.
آذرینیا ادامه میدهد: عبدالخان نام روستایی در دهستان سید عباس (اطراف اهواز) است و میدانستم که شهید اصالتاً اهل همان منطقه است. البته در خرمشهر زاده و بزرگ شده بود، بنابراین نام فامیل شان ابتدا عبدالخانی بود که گویا پدر شهید تصمیم میگیرد نام فامیل «موسوی» را برای خودشان انتخاب کند.
وی در پایان بیان میدارد: این روزها که در روزهای سالگرد شهادت سردار شهید دکتر عبدالرضا موسوی قرار داریم، خوب است این موضوع را از قول خود شهید تصحیح کنیم که ایشان در زمره سادات نبودند و صرفاً نام فامیلشان موسوی است. الان من در خیلی از سایتها، مقالات و حتی کتابها میبینم که از شهید موسوی به عنوان سید یاد میشود در حالی که خود ایشان به رغم ارادتی که به اهل بیت و محبتی که به سادات داشتند، میخواست حق مطلب ادا شود و به اشتباه عنوان نشود که او از سادات است.